"לגעת בנצח" - בית הדסה, חברון

בלבה של אחת הערים העתיקות בעולם המאוכלסת ברציפות מאז העת העתיקה, פועל ופועם היישוב היהודי, הממשיך את המורשת העתיקה של הקהילה היהודית המקומית – עיר האבות והאימהות. חברון מאכלסת את הקהילה היהודית העתיקה בעולם – מאז אותם ימים רחוקים שבהם רכש אברהם אבינו את מערת המכפלה, הנחשבת לקניין העברי הראשון.

כיאה להיסטוריה כה מפוארת, פועל בעיר מרכז המבקרים בית הדסה, שקומתו הראשונה נבנתה בשנת 1893 מכספי תרומות של יהודי צפון אפריקה. הוא שימש לגמילות חסדים ובית מרפא, ונקרא “חסד לאברהם”. בשנת 1911, נבנתה קומה נוספת מתרומתם של יהודי הודו ובגדד, ומאוחר יותר נפתחה בו מרפאה של ארגון הדסה. במקום הוגש טיפול רפואי לכל מי שנזקקו לו – יהודים וערבים –  ללא תשלום.

בקומת הקרקע של המבנה הוקם מוזיאון הישוב היהודי בחברון וחדר הנצחה ל-67 חללי תרפ”ט. המוזיאון מספר את הסיפור היהודי בחברון מתקופת התנ”ך דרך ימי הביניים, פרעות תרפ”ט ועד לחידוש היישוב בימינו. המוזיאון, שבו חמישה חדרי תצוגה, כולל תצלומים מקוריים ותמונות אמנותיות, מעשה ידיו של האמן החברוני שמואל מושניק. הביקור מתאים לילדים מגיל 5.

אל תוותרו: בשנת 2020 חידשנו את המוזיאון ונוסף ציר זמן טכנולוגי הלוקח את המבקר למסע בזמן באמצעות סרטונים ומיצגים מרשימים, כולל המיצג “לגעת בנצח”, מסע דרמטי, רב-חושי ועטור אפקטים שלוקח את המבקרים למסע חוויתי של 4,000 שנה לאחור.

הידעת? העיר חברון, שהייתה בימי המקרא אחת הגדולות בארץ ישראל כולה, נחשבת לאחת מערי הקודש, לצד ירושלים, טבריה וצפת.

בית הדסה, רחוב דוד המלך, חברון

עברית, אנגלית, ספרדית בתיאום מראש, רוסית בתיאום מראש