מרכז מורשת אלון מורה

לאחר מלחמת ששת הימים, ובעקבות זעקת הרב צבי יהודה הכהן קוק, בליל יום העצמאות שקדם לה – “איפה שכם שלנו, איפה חברון שלנו, איפה יריחו שלנו”, התחילה להתעורר תנועת ההתיישבות במרחבי הארץ המשוחררים.

לאחר גוש עציון וחברון, החל מתגבש “גרעין אלון מורה”  בראשות הרב מנחם פליקס ובני קצובר,  במטרה לחזור לשומרון, ואל שכם שבלבו.

היום השומרון מונה יותר מחצי מיליון תושבים, ופריחת ההתיישבות בשיאה. המקום בו אפשר להרגיש מבין רגבי האדמה את פסוקי התנ”ך כמו קמים לתחיה, ולחוש את השראתם של אבות האומה שהתהלכו כאן, הוא נכס משמעותי של זיקה מרגשת אל המורשת העתיקה של העם היהודי.

המרכז מספר את סיפור חידוש ההתיישבות בשומרון, במקביל  לאירועי התנ”ך שהתרחשו כאן במקום הזה. המרכז ממוקם בסמוך לשמורת טבע הר כביר, ובו ניתן לצפות על הפרש הגבהים הגבוה בארץ,  ולהנות מחווית טבע מהנה של נוף מרהיב,  צפרות, פריחה בעונה ומורשת.