מרכז מורשת הרמב"ם - מרכז מבקרים

מרכז מורשת הרמב”ם שוכן מעל קברו של הרמב”ם, במבנה עשוי אבני בזלת המוגדר כמבנה לשימור. המבנה, בית טברייני טיפוסי בעל שלוש קומות המתנאה בקירות בזלת שחורים ומעוטר בחלונות לבנים, עמד נטוש ומוזנח שנים רבות עד ששופץ ונחנך בשנת 2009.

כיום פועל במקום מרכז מבקרים יפהפה ובו מוצגת תערוכה קבועה המגוללת את קורות חייו של הרמב”ם, חיבוריו ופועלו וכמו כן תערוכות ומיצבים זמניים הנותנים במה לאמנים ותלמידים במסגרות השונות.

נוסף על תערוכות אלו, שמורים במרכז המבקרים כתבי יד והוצאות דפוס נדירות של ספרי הרמב”ם, המוצגים לקהל הרחב. המרכז פתוח כל יום ומגיעים למקום תיירים רבים מכל רחבי העולם, תלמידים וחיילים. כמו כן נערכים במקום כנסים והשתלמויות למחנכים ולרבים אחרים.

מה באתר: שחזור של המבנה העתיק, סיור במרכז המבקרים, סדנת צמחי מרפא ברוחו של הרמב”ם, תערוכות מתחלפות וגלריית אמנות, סדנת תזונה נכונה.

הבית העתיק מכיל שלוש קומות:
בקומה הראשונה – מרכז מבקרים ומורשתו של הרמב”ם .
בקומה השנייה – בית מדרש/ אולם הרצאות
בקומה השלישית – אולם כנסים ואירועים .

לקהל הרחב: סיורים מגוונים. בתים מספרים – סיור מומחז בליווי שחקן; אל טבריה בתש”ח; העצמה נשית; סיור מרחל עד רחל; סיור בבית הקברות הישן.

לילדים: משחק בסגנון “חפש את המטמון”; סיור לתלמידים בדגש על מושגים בנושא הציונות, סדנאות יצירה ולמידה על צמחי מרפא ותזונה נכונה.

שעות וימים נוספים בתיאום מראש.
      מרכז מורשת הרמב"ם - רחוב אבולעפיה 8, טבריה