משכן לאמנות, עין חרוד

ברוכים הבאים למשכן לאמנות עין חרוד, המוזאון המוביל והוותיק בצפון, מציג אמנות עכשווית וקלאסית של טובי האמנים בארץ ובעולם.
במוזאון אחד האוספים הגדולים של אמנים יהודיים מסוף המאה ה- 19 ותחילת המאה ה- 20, לצד אוסף אמנות ישראלית נרחב וחפצי יודאיקה מכל התפוצות.
מבנה המוזאון הינו יצירה ארכיטקטונית מודרניסטית מרהיבה, המבוססת כולה על תאורה טבעית (פרי תכנונו של האדריכל שמואל ביקלס 1909 – 1975). במשכן ארבע-עשר אולמות תצוגה רחבים וגבוהים, חצרות פנימיות נחבאות וקסומות ואוירה מיוחדת וממגנטת, המהווה השראה לאדריכלים בעלי שם עולמי.
סיפור הקמתו וביסוסו של המשכן לאמנות שזור בסיפור החלוצי של ההתיישבות בעמק. שימורו וטיפוחו בתקופות הקשות והמאתגרות ביותר לפני קום המדינה, הינם מופת חד פעמי לתפיסת חשיבותה של הרוח בחיי האדם העמל.

תצוגת הקבע “מאוצרות המשכן לאמנות (פרק א‘)” כוללת יצירות נבחרות מאוסף המשכן, המאפיינות את תולדות המוזיאון ואת שורשיו הנטועים בחזון החלוצי והציוני של מייסדי קיבוץ עין חרוד.

סיפורו ההיסטורי יוצא הדופן של המקום, התערוכות המוצגות, ואדריכלות האור הטבעי מזמנות חוויה ייחודית למבקרים במשכן לאמנות.

במוזאון מתקיימות הדרכות סדירות לקהל הרחב בתערוכות האמנות, לצד סיורים מודרכים בתחום ההיסטוריה של המשכן והאדריכלות הייחודית.
כמו כן מתקיימים מפגשים עם אמנים, שיחי גלריה, סדרת מופעים מוסיקליים הקרנות סרטים ואירועי תרבות ייחודיים.

לילדים ולכל המשפחה מוצעות כרטיסיות משחק ופעילות עצמאית חווייתית בתערוכות. בחגים וחופשות מתקיימות סדנאות יצירה ייחודיות בהשראת התערוכות.

שני - חמישי: 9:00 – 16:00