חפש:
סל קניות

אין מוצרים בעגלת הקניות.

אתרי מורשת

מרכז מבקרים - מורשת גוש עציון

ארבע פעמים העפילו יהודים להר חברון. חיי עמל ויצירה, תורה ועבודה נרקמו בין סלעי ההר. במלחמת העצמאות הוטל מצור כבד על גוש עציון. דם לוחמים שחשו לעזרה ניגר במשעולי ההרים. כוחות אויב גדולים הוטלו למערכה. מולם ניצב קומץ המתיישבים, עם תגבורות אנשי החי"ש והפלמ"ח. לוחמי גוש עציון חסמו בגופם את הדרך לירושלים למענה מסרו נפשם על סף תקומת מדינת ישראל. בימים ג'-ה' באייר עמד הגוש בקרבות המכריעים. כפר עציון הוכרע, מגניו נפלו בקרב. על פי הוראת המטה הארצי של "ההגנה" נכנעו שאר הלוחמים והלכו לשבי. 240 לוחמים נפלו בהגנת גוש עציון.

"בארבע נקודות לא נתנו לאויב לגשת לשערי העיר. רבים, רבים מידי בשבילנו נפלו שם. אבל אם קיימת ירושלים עברית אזי התודה הראשונה של ההיסטוריה הישראלית ושל העם כולו נתונה על כך בראש ובראשונה ללוחמי גוש עציון". (דוד בן גוריון, תש"ט 1949). י"ט שנים עמד הגוש בחורבנו, במלחמת ששת הימים גוש עציון נכבש מחדש על ידי מדינת ישראל.

מה באתר: "אנשי ההר", חיזיון אורקולי ערוך ומוגש באופן חווייתי ומרגש, כולל ביקור והתייחדות עם אחרוני המגנים על חורבות הבונקר המקורי משנת 1948; אולם תצוגה וכנסים ובו מסמכים, צילומים סרטים ומוצגים אישיים מעיזבונם של הנופלים. האולם משמש להדרכה, ימי עיון, הרצאות וכנסים; סיורים חינוכיים בעקבות מתיישבים ומגנים; מוזיאון בית העדות וארכיון היסטורי; תצפית גג פנורמית על האזור.

לקהל הרחב: אפשרות למפגש אישי ושיחה עם אחד מוותיקי כפר עציון.

יצירת קשר עם האתר