הצריף הראשון, הוד השרון

בשנת 1924 נבנה הצריף הראשון בהוד השרון. חיים קולטון, מראשוני המייסדים, רכש את חלקי הצריף מידי הבריטים. הצריף היה רכוש נטוש במחנה צבאי בריטי בטול כרם. עד מהרה הפך הצריף למקום מרכזי לתושבים ובו נערכו ליל סדר הפסח הראשון, החתונה הראשונה, מפגשים חברתיים, ישיבות ועד, דיונים ועוד. בנוסף, שימש הצריף לאכסנייה הראשונה ולבית האוכל הראשון ביישוב.

מה באתר: מוצגים וכלים שונים מתקופת ההתיישבות, מצגת המתארת את ההתיישבות בארבע המושבות הראשונות מהן הוקמה העיר הוד השרון, והתרשמות מאופן הבנייה של אותם ימים.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים המתארים את הסיפור של התיישבות הראשונים במקום, סיור בבית הכנסת הגדול עם סיפור המבנה וציור הקיר, עלייה לגג בית הכסת ותיאור בעיות המים בעת ההתיישבות.

לילדים: צפייה בסרט על סיפר ההתיישבות והפעלה חווייתית עם סיור בצריף, הצגת כלי התקופה וסיורים בשטח, בליווי סיפורים ומשחק “מחפשים את המטמון”.

שעות פתיחה: א',ב',ג' ה' 8:00-12:30
      רחוב סוקולוב 6, הוד השרון