יד לאישה העברייה הלוחמת

שעות רבות של אש תופת, אלפי לוחמי אויב במטוסים, טנקים משוריינים מול קומץ של מגינים, חברי קיבוץ ניצנים ואנשי גבעתי, המצויידים במעט נשק קל. בין המגינים גם עשר נשים שלגביהן ההתלבטות קשה – האם להישאר ולהילחם על הבית או להתפנות יחד עם הילדים למקום מבטחים? ככל שעובר הזמן גוברת אש האויב ואוזלת התחמושת, התגבורת מתמהמהת להגיע ורבים הנפגעים. דילמת מפקד הכוח בעיצומה – האם הקרב אבוד או שיש להילחם עד הכדור האחרון? האם להיכנע? זהו סיפור הקרב הקשה של ניצנים בעת מלחמת העצמאות על מדינת ישראל, אותו ניתן לחוות בניצנים הישנה.

מה באתר: בראש גבעת כורכר ניצב לו “הארמון” של ניצנים, מבנה היסטורי שמור ששימש כבית פרדס לנכבד ערבי. בשנת 1943 הוקם במקום קיבוץ ניצנים. כיום שוכן בו בית ספר שדה העוסק בפעילויות חינוכיות בנושאי סביבה, אקולוגיה ומורשת תש”ח באזור. סביב הארמון קבוצת אקליפטוסים, עמדות מקרבות מלחמת העצמאות ומצבות זיכרון ואנדרטת “יד לאישה הלוחמת”.

לשמיעת פודקאסט על אתר ניצנים הישנה לחצו כאן

לקהל הרחב: מגוון הדרכות וסיורים בתיאום מראש לקבוצות ובתי ספר. סיורי תש”ח אתרי נוף וטבע בשמורת החולות, מיצג אורקולי מרתק ומרגש.

לילדים: סיורים, פעילויות מגוונות המותאמות לילדים ונוער.

לצפייה בזומורשת לחצו כאן