בית ימי בנימינה

באוקטובר 1922 נוסדה פנינת השומרון בנימינה, על שם הברון בנימין אדמונד דה רוטשילד והיוותה מושבה לדוגמא שתוכננה בקפידה ברוח חזונו של הברון.

בלב המושבה שוכן בית “ימי בנימינה” (הראשונים), שנתרם לקהילה על ידי מנחם מנדל צ’ודקוב, מהמתיישבים הראשונים. המקום הבית עבר שיפוץ מאסיבי במהלך השנים האחרונות בהובלת העמותה לשימור עבר בנימינה, המועצה המקומית והמועצה לשימור אתרי מורשת. כיום המקום משמש כמוזיאון לתולדות המושבה כבית למורשת, תרבות וקהילה.

מה באתר:

מרכז המבקרים “ימי בנימינה” ממוקם במבנה אותנטי בן כ־100 שנים (נבנה ב-1926), מציע חוויה היסטורית מראשית ההתיישבות בבנימינה ועד היום.

הסיור במקום אינטראקטיבי ומלווה בסרטונים, מולטימדיה, ואמצעי המחשה ויזואליים חדשניים. ניתן לשלב עם הביקור בבית ימי בנימינה סיורים ברחבי המושבה ובאזור ולהנות מהניחוח הפסטורלי הייחודי לבנימינה.

הבית משמש כמרכז המידע לתיירות במושבה ומארח אירועי תרבות וקהילה.

לקהל הרחב:  סיורים מודרכים בבית ימי בנימינה,  בתחנת הנוטרים, מפגש עם ותיקים ,סיורים ברחבי המושבה ואתריה.

סיור בעקבות שירי  אהוד מנור ז”ל יליד המושבה, סיורים קולינריים בשילוב יקבי בנימינה, סיורי טבע בנחל התנינים ועוד…

הפעילות מתאימה לכל גיל.

להרשמה לחצו כאן