המוזיאון והארכיון לתולדות חולון

“העיר שצמחה מן החולות” – כך נוהגת חולון להציג את עצמה בפני מבקריה. אך מלבד החול שכיסה בעבר את הכול, מכילות תולדותיה של העיר שפע של סיפורים, דמויות ואתרים.

בתחילת שנות ה-30 הוקמו בשטחי החולות מדרום ליפו חמש שכונות חדשות, שלימים (1940) אוחדו למועצה מקומית אחת, היא חולון. ההתחלה הייתה קשה: בשנים לפני קום המדינה ובזמן מלחמת העצמאות סבלה חולון מהתנכלויות מצד הכפרים הערביים הסמוכים לה – תל א-ריש ויאזור. לאחר קום המדינה צמחה ושגשגה חולון, ובשנת 1950 קיבלה מעמד של עיר.

המוזיאון לתולדות חולון הוקם ב-1986 ויש בו סרט היסטורי ותצוגה המספרת את תולדותיה של העיר, שכונותיה ותושביה, ימי מלחמת העצמאות, קליטת עלייה, תעשייה ואפילו ארכיאולוגיה (תצוגת כלים קדומים). המוזיאון שוכן בביתו של אברהם הרצפלד – מראשי תנועת ההתיישבות וחבר הכנסת הראשונה, שציווה את ביתו לעיריית חולון להקמת מוסד תרבותי-חינוכי בעיר.

לקהל הרחב מוצעים סיור באתרים היסטוריים ובאתרי מורשת בעיר, סיור בגני העיר, ביקור בגני סיפור ועוד. הארכיון משמר מסמכים, תצלומים וחפצים ומשמש תושבים, תלמידים וחוקרים.

אל תוותרו: פעילות עם שחקנית בגני סיפור.

במיוחד לילדים: מגוון פעילויות במסגרת גני ילדים ובתי הספר, כולל סיורים בשכונות העיר, באתרי המורשת ובגני סיפור, וכן: פעילויות חברתיות, גיבושים, מסיבות ימי הולדת, סוף שנה ועוד.

הידעת? ברחבי חולון ישנם עשרות גני סיפור המוקדשים לסיפורי ילדים שונים – “דירה להשכיר”, “הכינה נחמה”, “גינת הגמדים”, “דודי שמחה”, “המפוזר מכפר אז”ר” ועוד – המומחשים בעזרת פסלים ייחודיים..

המוזיאון והארכיון לתולדות חולון, רחוב לאון בלום 26, חולון

עברית, אנגלית, רוסית