מוזיאון חצר תל חי

בקיץ 1907 נבנתה במקום חצר חקלאית שהפכה בסוף מלחמת העולם הראשונה לקיבוץ תל חי. תל חי הייתה סמל לשילוב של התיישבות וביטחון, ומקומה כנקודת מפנה בתולדות הציונות נקבע במאורעות תר”פ, שהגיעו לשיאם בנפילת תל חי ביום י”א באדר. יוסף טרומפלדור, שעמד בראש מגיני תל חי, הפך סמל לגיבור היהודי החדש, ומילותיו האחרונות “טוב למות בעד ארצנו” הפכו לסיסמה לדורות הבאים. בשנת 2008 שוקמה החצר ועוצבה מחדש, ובה פועל מרכז מבקרים חדשני ומרתק.

מה באתר: מבנה משוחזר של החצר בן למעלה מ-100 שנה, שבקירותיו הושתלו מערכות מולטימדיה חדשניות המציגות את סיפור תל חי כחוויה נדירה עם נגיעות אקטואליות למציאות הישראלית בימינו ולשאלות נוקבות שאינן מרפות מאז ועד היום.

לקהל הרחב: הביקורים במקום מותאמים לקהל הרחב: חיילים, גמלאים, משפחות, נוער ישראלי ויהודי מכל העולם ועוד.

סיורים מודרכים בחצר בימים א’-ה’ בתיאום והרשמה מראש; בימי שישי ושבת החצר סגורה מלבד הזמנה מראש לקבוצות.

לילדים: צילומים בבגדי חלוצים, משחק ‘מגלה העבר’

להרשמה לחצו