מוזיאון אוצרות בחומה, מרכז לאתנוגרפיה ופולקלור של עכו והגליל

בלב החומה המזרחית של העיר העתיקה עכו, שנבנתה על ידי השליט העותמאני אל-ג’זאר לפני כ-200 שנה, ממוקם מוזיאון “אוצרות בחומה”. המבנה ששמו המקורי בורג’ אל קומנדאר, נבנה במקור כבסיס צבאי לחיילי המשמר העותמאנים ששמרו על עמדות התותחים. החללים המקומרים בלב החומה משמשים כיום כאולמות התצוגה במוזיאון.

מה באתר: מרכז לאתנוגרפיה ופולקלור הממחיש את הווי החיים של עכו והגליל משלהי המאה ה-19 ועד קום המדינה. במוזיאון שני אגפים: האחד מתעד את בעלי המלאכה המסורתיים והשני – אגף של אוספים ואספנים.

“במוזיאון מוצגים פריטים רבים מחיי היום יום בגליל כמו: ריהוט, לבוש, כלי עבודה וכלי בית, חפצי נוי וכד’ מלפני כמאה שנים”.

שני האגפים משחזרים את רקמת החיים של תושבי העיר וסביבתה.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים ברחבי המוזיאון,  בתיאום מראש.