בית ראשונים - מוזיאון לתולדות הרצליה

בנובמבר 1924 עלו המתיישבים הראשונים על הקרקע ובנו את הצריף הראשון של המושבה הרצליה שנקראה על שם חוזה המדינה בנימין זאב הרצל. באפריל 1960 הפכה הרצליה לעיר בישראל. בית הראשונים משמש כמוזיאון לתולדות הרצליה המנציח את שנותיה הראשונות של המושבה בתצוגה קבועה ובתיעוד ארכיוני נרחב. הקשר הרעיוני בין הרצל להתיישבות החלוצית בהרצליה מומחש בכל רבדי התצוגה.

מה באתר: תצוגה קבועה המתארת באמצעי המחשה מגוונים את חיי היומיום של המתיישבים,על רקע התקופה שקדמה להקמת מדינת ישראל. המוזיאון היה ביתו של האגרונום ברוך ציזיק, והוא מוקף בגן מרהיב ביופיו.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון. קבוצות בתיאום מראש, ניתן לתאם גם סיור מחוץ לשעות הביקור הרשמיות.

לילדים: סדנאות חינוכיות וחווייתיות בנושא האבות המייסדים וההיסטוריה של העיר בהתאמה לגילאים השונים, המשולבות באמצעי המחשה אינטראקטיביים.

בית ראשונים, רחוב הנדיב 8, הרצליה

שעות פתיחה: