מרכז המבקרים של בנק ישראל, תל אביב-יפו

הכסף מניע את העולם ומשפיע על כל היבט בחיינו. אך כיצד כל זה קורה? מה מקור המילה “בנק”? מדוע המחירים עולים? למה לא “לייצר” יותר כסף?

מרכז המבקרים של בנק ישראל מראה לכם את עולם הכלכלה באור חדש. הוא מציג את תפקידיו העיקריים של הבנק המרכזי ואת תרומתו לכלכלת המדינה, את תולדות המטבע בארץ ואת השתקפות מורשת העם והמדינה בעיצוב המטבעות והשטרות.

זוהי הזדמנות מצוינת להתחבר לעולמות הכלכלה והמטבע ולהכיר מקרוב את התפקיד העיקרי שממלא בנק ישראל במשק הישראלי.

במקום מוצגות שלוש תערוכות, המלוות בסרטים ובמצגות:

1. תערוכה על ימיו הראשונים של הבנק, המלווה בהדרכה ובסרט על תפקידי הבנק, שימת דגש מיוחד למטרתו המרכזית של הבנק – שמירה על יציבות המחירים.
  2. תערוכה המציגה את תולדות המטבע ובצידה הסברים מוחשיים על תהליך הנפקת הכסף, והדרכה המלווה בסרט על אמצעי הביטחון נגד זיופים.
  3. תערוכה המציגה יצירות אמנות ישראליות שעוסקות במשמעויותיו השונות של הכסף בחיי היומיום.

הסיור מתאים למבוגרים ולילדים בני שמונה ומעלה ואורכו כשעה ורבע.

מרכז המבקרים של בנק ישראל הוא חלק מ”שביל העצמאות” שנחנך על ידי עיריית תל אביב לרגל יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל.

הביקור אינו כרוך בתשלום אך מותנה בהרשמה מראש.

אפשר להזמין הדרכה בטלפון או דרך אתר האינטרנט של בנק ישראל. משך הדרכה כשעה ורבע. אפשר לתאם הרצאות בנושאים הקשורים בכלכלה ובתולדות מערכת המטבע.

אל תוותרו: תערוכת המטבעות המוזיאלית בנושא תולדות המטבעות והשטרות תיקח אתכם למסע בזמן. תוכלו ללמוד מתי הומצא הכסף ואיך נראו המטבעות בימי יוון, פרס, רומא ושאר התקופות עד התקופה העות’מאנית.

הידעת? בכל מטבע ישראלי של היום משתקף מטבע עתיק או ממצא ארכיאולוגי מההיסטוריה של העם היהודי.

להרשמה ולבירורים: מרכז המבקרים, לילינבלום 37, תל אביב; טלפונים 03-5640781