הגדת חבל ימית, דקל

מושב דקל הוקם על ידי משפחות שפונו מחבל ימית באביב 1982, במסגרת הסכם השלום עם מצרים והחליטו לבנות את ביתם מחדש בנגב. מרכז המבקרים “הגדת חבל ימית” מביא את סיפורם של החולמים בשנית להפריח את המדבר.

מה באתר: במקום נחשף סיפור מרגש של החיים בחבל ימית, הפינוי וההחלטה לבנות את החיים מבראשית במערב הנגב. הביקור נערך בליווי הדרכה של איש צוות מרכז המבקרים, עם נגיעה אישית ובאמצעות תיעוד היסטורי נרחב הכולל צילומים, מוצגים וסרט.

סיור מורחב: לאחר הביקור ב”הגדת חבל ימית” ניתן לצאת לסיור מודרך בנקודות מורשת נוספים כמו אנדרטת אוגדת הפלדה, קירות ימית, משולש הגבולות, מקום החזרתו של גלעד שליט מהשבי, והצצה אל יישובי החלוציות אליהם פונו אנשים שנעקרו מגוש קטיף בקיץ 2005.

יום לימודים חוויתי: במקום נערכים ימי לימוד לכיתות בתי הספר – בתיאום מראש!

הגדת חבל ימית – חוויה החוצה תקופות, זמנים ומעוררת השראה.