מפקדת “ג’יהאד אלמוקדס” מבצעת את ה”פזעה” (הזדעקות). אלפי כפרים מזוינים נוהרים מהאזור צובא, קולוניה ועוד שמגיעים אל זירת הקרב בקסטל. ב-6 באפריל 1948 בשעות אחה”צ פותחים הערבים בהתקפות על הקסטל. ההסתערות נמשכת גם בשעות החשיכה, והקרב ממשיך מתחולל גם למחרת. מטוסים קלים של “שירות האוויר” מפציצים את ריכוזי האויב, ללא הצלחה.
בערב ה-7 באפריל 1948 מקבל מפקד “נחשון” את הפיקוד גם על מרחב קסטל-מוצא. באותו יום מגיע לקסטל המפקד הערבי עבד אלקאדר אל חוסייני, שהוזעק משליחות בסוריה כדי לפקד אישית על הקרב. בבואו הוא פותח בהתקפת הסתערות שמתחילה בשעה 23:00 ובשעה 03:00 כובשים הערבים מספר בתים בקצה הדרום-מערבי של הכפר ומגיעים עד סמוך לעמדת הפיקוד ומשם הם נהדפים ברימונים. עם שחר מתקדם עבד אלקאדר עם שניים מלוחמיו ומטעני חבלה בידיהם, לעבר עמדת הפיקוד של “עציוני” והם מתגלים. חייל העומד בעמדת הפיקוד, הורג את עבד אלקאדר אל חוסייני בצרור מתת מקלע. בבוקר ה-8 באפריל חלה הפוגה בלחימה. משוריין מגיע לקסטל ומביא מזון ומעט תחמושת, וכן מגיע סמג”ד הגדוד הרביעי של הפלמ”ח, רואה את מצבם הקשה של המגינים ומבטיח להחליפם בצהריים.
בשעה 10:30 נפתחת אש כבדה על הקסטל משלושה כיוונים. הערבים, המאמינים כי מנהיגם נשבה, פותחים בהסתערות עזה, כדי לשחררו. מצבם של המגינים קשה ביותר ומחלקת פלמ”ח מגובשת, בפיקוד מ”פ יוצאת לעזרתם. ב-13:30 כובשים הערבים את חלקו הדרומי של הכפר. במקביל מגיעה התגבורת בשני משוריינים ואנשיה מעפילים במדרון. כוח החלוץ מגיע לעמדת הפיקוד של הקסטל ומפיל את עמדת בית המוכתר. חלק מן המגינים נסוג לעבר ארזה והכביש הראשי. כוח הפלמ”ח מחפה על נסיגת החי”ש (חיל השדה) ואחר נסוג בעצמו. בעת הנסיגה פוקדים המ”פ וסגנו: “הטוראים יעזבו והמפקדים נשארים לחפות”.
הפלמ”חאים יורדים במדרון בחיפוי מפקדיהם, הנשארים ונופלים בקרב. רק אחד המ”כים נותר בחיים. הערבים אינם מנצלים את ניצחונם. והם מתפזרים. מרביתם נוסעים לירושלים העתיקה, כדי להשתתף בהלוות מפקדם עבד קאדר אלחוסני. בשעות אחה”צ של ה-8 באפריל מורה מפקד מבצע “נחשון” לכבוש את הקסטל מחדש בלילה, ולהחזיק בו בכל מחיר. לקראת שחר ה-9 באפריל 1948, יוצאת מקריית ענבים פלוגה של הפלמ”ח מהגדוד הרביעי, וכובשת את הקסטל. לאחר המלחמה הוקמה בכפר “מעברת קסטל” בו יושבו עולים שהגיעו מעיראק, כורדיסטן, פרס וצפון אפריקה. כאשר בשנת 1951 הפכה המעברה לישוב קבע בשם מעוז ציון. בשנת 1964 הישוב אוחד עם הישוב הסמוך מבשרת ירושלים והוקמה המועצה המקומית מבשרת ציון.