חפש:
0
סל קניות

אין מוצרים בסל הקניות.

שילוט

בני עטרות

  • בני עטרות
  • מועצה אזורית חבל מודיעין
  • 2007

המושב בני עטרות הוקם בשנת 1948 על ידי חקלאים שנאלצו לעזוב את מקום מושבם במלחמת העצמאות, בעטרות ובשאר-ישוב, וכן על ידי תושבים שהתפנו מבן שמן.

בשנת 1953, בעקבות הפילוג הרעיוני בקיבוצים, הצטרפו למושב 20 משפחות מקיבוצים שונים בארץ.

התושבים המפונים והמצטרפים, התיישבו בשטחה של המושבה הטמפלרית הנטושה-וילהלמה, וקראו למקום בני-עטרות, על שם היישוב עטרות שפונה ב-1948.

המושבה וילהלמה הייתה המושבה החמישית של הטמפלרים בארץ ישראל. היא הוקמה בשנת 1902 על שטח של 8900 דונם, ונקראה “חמידייה – וילהלמה”:

• “חמידייה” על שם השולטן עבד אל-חמיד השני.

• “וילהלמה” על שם הקיסר וילהלם השני, אשר ביקר בארץ בשנת 1898. הטמפלרים עסקו בחקלאות; היו להם שדות תבואה, כרמי ענבים ופרדסים, אבל בעיקר הם עסקו בגידול פרות לחלב. בשנת 1948 פינו הבריטים את אחרוני הטמפלרים שישבו בארץ ישראל. חלק מהם חזרו לאירופה ורובם עברו לאוסטרליה.

בני עטרות הוא מושב עובדים של תנועת המושבים. כיום יש בו 68 משקים חקלאיים. ברוב המשקים יש בית אב ראשי ובן ממשיך. במושב יש גם שכונת הרחבה ובה כ-90 משפחות.

ענפי החקלאות העיקריים במושב הם: מטעים, ענפי קישוט לייצוא, ירקות ולול. התושבים שומרים בקפדנות על הארכיטקטורה הייחודית של היישוב הטמפלרי.
הרחובות, שנבנו בדגם הצלב הטמפלרי, ובתי המושבה השתמרו כמעט במלואם. המושב מתנהל על ידי ועד משקי שדואג לצרכים החקלאיים, ועל ידי ועד מוניציפלי שדואג לרווחת התושבים ומספק מכלול של שירותים קהילתיים. במקום שוכן בית הספר האזורי של יישובי מועצת חבל מודיעין. הבניין שמשמש היום את המנהלה של בית הספר שימש בעבר כבית ספר לילדי הטמפלרים.

יצירת קשר עם מחלקת שילוט

    מידע על השלט

    • כתובת:
      הראשונים, בני עטרות
    • שפות:
      עברית
    • סוג שלט:
      שלט על רגל

    אירועים, חדשות ומאמרים

    עוגיות

    אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

    מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

    על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על “אני מסכים”, אתה מסכים לשימוש בעוגיות.

    Mail Yeuda dekel